La începutul lunii noiembrie 2017 a avut loc, la Muzeul Țăranulu Român, a treia ediție a Festivalului de Film Antropologic Culese din Balcani. Ca și la celelalte ediții, organizatorii au “cules” toamna “pe târziu” roadele echipelor de antropologi din Balcani și nu numai și le-au înfățișat bucureștenilor într-un festival “condimentat” în cel mai savuros mod cu petreceri, concerte, proiecte culturale, comunicări, degustări de produse balcanice și tot așa.

În cele trei zile ale festivalului, au practicat “transhumanța culturală” filme din Croația, Grecia, Bulgaria, Norvegia, Belgia, România, Anglia ș.a., însoțite de cântări ciobănești ale mocanilor vrânceni, acorduri când mai tânguitoare, când mai vesele, ale lui Călin Torsan și ritmuri balcanice cu Sașa sau Balkan Taksim.

Braga Bogdania a fost “ca la ea acasă” în acest amestec de verb, sunet, aromă și ritm, fiind de-a lungul celor trei zile partener de discuții pentru toți participanții. În ultima zi, bragagiul a avut onoarea de a prezenta, într-un context antropologic, importanța pe care o are braga în viața românilor și a balcanicilor în general. Într-o sală arhiplină, ne-am delectat cu un pahar de bragă, dar și cu câte un strop din crăiasa iernii – crema de bragă.

Felicit din toată inima întreaga echipă care a organizat acest festival, în special pe cea care ar putea purta cu ușurință titlul de “Noua Soacră a Balcanilor” – Cristina Hurdubaia – și aștept cu nerăbdare ediția de anul viitor, unde braga va veni de mână cu un alt produs balcanic.

Foto: Culese din Balcani

Dragii noștri,
Am luat hotărârea să prelungim vacanța de iarnă până la… primăvară pentru a reorganiza activitatea restaurantului.
Vă mulțumim din toată inima pentru clipele speciale pe care ni le-ați dăruit cu fiecare vizită pe care ne-ați făcut-o și vă vom anunța pe website și pe rețelele sociale când vă vom invita în noua Bogdania!